Kies een sportschema

Poll

Ga je een sportschema gebruiken?
 

Uitleg sportschema's

Op Sportschema’s.nl vind je talloze sportschema’s waarmee je binnen enkele minuten aan de slag kunt gaan. Kies een sportschema die het beste bij jouw leefgewoonten past en waarvan jij denkt het op lange termijn vol te kunnen houden.
Zoals je misschien al gezien hebt zijn vrijwel alle sportschema’s onderverdeeld in verschillende trainingsniveaus.
Als je eenmaal een sportschema hebt gekozen is het belangrijk dat je voor het juiste trainingsniveau kiest. Op deze manier sport je niet alleen op de juiste intensiteit maar ook het meest veilig.

Om je niveau te bepalen maak je gebruik van onderstaande tabel.

Niveau
Ervaring Uitleg
1
Beginner Als je niet of nauwelijks sport, kies dan voor een sportschema met niveau 1.
2
(licht)gevorderd Als je gemiddeld 1 of 2 keer per week sport, kies dan voor een sportschema met niveau 2.
3
(ver)gevorderd Als je gemiddeld 3 keer of vaker per week sport, kies dan voor een sportschema met niveau 3.

Bovenstaande tabel is enkel een richtlijn. Gaat een sportschema of niveau je te moeilijk of makkelijk af? Natuurlijk ben je dan vrij om naar eigen inzicht het sportschema aan te passen of voor een ander trainingsniveau te kiezen.

Wil jij een sportschema dat perfect op jouw persoonlijke situatie aansluit? Dan is een persoonlijk sportschema op maat iets voor jou. De personal trainers van Sportschema’s.nl maken voor iedere sporter en voor ieder doel een optimaal trainingsschema. Of je doel nu vetverbranding, het winnen van spiermassa of het opbouwen van een topconditie is, het is allemaal mogelijk! Op deze manier bereik je op de snelste en meest veilige manier al je doelen.

Wij wensen je veel trainplezier!